AZ OLDALRÓL

Omlett du…?

Omlett du fromage, egy blog a francia labdarúgás sava-borsáról. Az Omletten nincsenek gyorshírek, élő eredmények és meccsfelvezetők. Vannak viszont összeállítások, elemzések, interjúk és vitatémák a francia foci legkülönbözőbb részeiről. Az indulás hátteréről itt olvashatsz.

Kik írják az oldalt?

szabó christopheAz Omlett egyszemélyes blog, Szabó Christophe írja.

2010-ben kezdett el írni a Blog.hu-n a francia labdarúgásról, majd 2011-től a Népsport blogon vitte tovább a francia rovatot. Ő szerkeszti a francia labdarúgó válogatott magyar nyelvű Facebook oldalát, 2014 áprilisában indította el az Omlett du fromage nevű blogot.

Együtt szerepelt Kovács Dáviddal (OM-blog), Horti Gáborral és Cooky-val a SportKlub Ohlálá c. műsorában 2012-2013-ban.

2016 nyarától – szintén Dáviddal – a francia focival foglalkozó Szélkakas c. magazin rendszeres szereplője a DigiSporton Monoki Lehellel, Sallói Istvánnal és Bánki Józseffel. Az eddigi adások itt nézhetők meg.

Chris Svájc francia részén született és nőtt fel, 7 éves kora óta lakik Magyarországon. Győrben és Budapesten tanult, a francia labdarúgással gyerekkora óta foglalkozik.

Írásainak kettős célja van: szeretné közelebb hozni a francia kultúrát a olvasókhoz, másrészt olyan témákat dolgoz fel, melyek a gyorshírekhez képest mélyebb sportszakmai értékkel bírnak és kevésbé elérhetők a magyar közönség számára. Drukkol a magyar válogatottnak és szeretné, ha a jó külföldi példákat átemelnénk a hazai labdarúgás fejlődéséhez.

Anyanyelvi szinten beszél franciául és magyarul, az angolban is megállja a helyét.

Megjelenések:

4 Responses to :
AZ OLDALRÓL

 1. changemynamekukac szerint:

  Kovács Dávid milyen idős? Ha nem indiszkrét a kérdés.. ’90 körül született? Bár sok a Kovács is, meg a Dávid is kishazánkban, szóval lehet hogy mást ismerek, aki fociszurker/kicsit gazdasági oldalról nézi a focit.

 2. kovácsdé szerint:

  ’93 a születésem évszáma, ami egyben az idáig egyetlen francia klub BL győzelmének dátuma is, az ismeretségünkről viszont így sajnos nem tudok nyilatkozni, de jól esik, hogy érdeklődnek irántam :))) Chris, Tőled meg a hivatkozások az OM egyetlen magyar tartalmára <3

 3. changemynamekukac szerint:

  Ha te vagy a képen, akkor nem ismerős 😀

 4. kovácsdé szerint:

  igazán kár

Comments are closed.